×

Sale ends todayGet 30% off any course (excluding packages)

Ends in --- --- ---

IAT and CLT parameters

General Tuning Discussion

Forum Posts

Courses

Blog

Tech Articles

Discuss all things tuning in this section. News, products, problems and results. 

= Resolved threads

Author
1854 Views

Hi, im new here and I hope im not double posting. Also I hope this is the right place in the forum to ask this. The question is regarding a Nissan 200SX S14a 1999 with an SR20DET and ECUMaster EMU Black.

So im currently trying to set up my sensors correctly. im having trouble setting up my IAT and CLT. I dont have any data for any of those sensors and no matter which type i chose in the tuning wizard I get incorrect readings. However there is a "custom" option that I can choose, but how do I know what numbers to type in to make it work?

Hi Ali,

What temp sensors are you currently using on the engine? Is it the stock coolant temp and what air temp?

If you're unsure, see if you can find numbers on the sensors or post photos.

Yes, its the original CLT. The IAT is whp from ecu master usa.

Hello,

I setup mine this way and seems to be alright. I have a RB26 CLT and WHP IAT from ECU master

Attached Files

For these sensors you will need to use Bosch NTC 0280150403 for CLT and the IAT sensor is GM25036292.

If these do not read correctly then I would check the wiring or sensors aren't at fault.

We usually reply within 12hrs (often sooner)

Need Help?

Need help choosing a course?

Experiencing website difficulties?

Or need to contact us for any other reason?